Logo Beldi Tours
Cautare
galerie
  • Acasa
  • Despre noi
  • Impresii
  • Informatii utile
  • Contact
  • Programe
021.311.45.58
0734.33.44.33

VACANTE TEMATICE

  • Circuite PRIVATE
  • CIRCUITE ROMANIA marca BELDI TOURS 2022
  • Circuite autocar Romania prin Parteneri
  • Statiuni Balneo
    • Baile Felix
    • Baile Herculane
    • Baile Olanesti
    • Balvanyos
    • Buzias
    • Calimanesti Caciulata
    • Covasna
    • Geoagiu Bai
    • Moneasa
    • Praid
    • Sangeorz Bai
    • Sovata
    • Tusnad
    • Vatra Dornei
  • Excursii de o zi 2020
OFERTE SPECIALE
CIRCUITE DELTA DUNARII 2022
CIRCUITE DELTA DUNARII 2022
0

Vacante externe

Beldi Tours Logo

CIRCUIT ROMANIA

CIRCUITE ROMANIA marca BELDI TOURS CIRCUITE ROMANIA MARCA BELDI TOURS-
 
Acasa ›
Circuite autocar Romania prin Parteneri ›
Drumetie 6 zile pe cel mai inalt Varf din Balcani (2925m)

Drumetie 6 zile pe cel mai inalt Varf din Balcani (2925m)

Drumetie 6 zile pe cel mai inalt Varf din Balcani (2925m) 1
email print
Transport:
Individual

Detalii oferta

Agent
offline
Suna acum:
+4021.311.45.58
+40734.33.44.33

 Drumetie 6 zile pe cel mai inalt Varf din Balcani (2925m)

 

Data: 14.07.2022
Tarif: 1200 RON/persoana
 
 
Plecare din      Galati               – Parcare Sala Sporturilor M19                       – ora 06:00
Plecare din      Braila               – vis-a-vis Catedrala pe Bd Dorobantilor         – ora 06:30
Plecare din      Bucuresti               – Catedrala         – ora 09:00
Plecare din      Constanta        - Gara CFR – “la vaporas”                                - ora 06:00
 
 
 
 
Program:
Ziua 1 – Pestera Devetashka – Cascadele Krushuna – Loveci 
 
Plecare dimineata din Galati/Braila si dupa ce vom traversa granita romano-bulgaro prima vizita va fi in Parcul Natural Krushuna – sau Parcul Natural Maarata, cum mai este denumit oficial. Aici vom începe un scurt traseu de dificultate scăzută care ne va conduce în mijlocul complexului de cascade Krushuna! Vom putea admira aici numeroasele cascade ce se revarsă în terase peste stânci acoperite cu mușchi și licheni de la câțiva metri înlțime.
 
Ne vom indrepta catre Pestera Devetashka sau OZN , cum mai este numita , lasa impresia ca este din alta lume.  Intrarea in pestera are cca. 35 de metri latime si 30 de metri inaltime. Dupa vreo 50 de metri parcursi de-a lungul paraului care o strabate, pestera se largeste, devenind o mare sala cu o suprafata de cca. 2400 mp si cu un tavan care are intre 60 si 100 de metri inaltime. 
 
Spre seara vom ajunge in Lovech, un orasel foarte cochet si neatins de modernismul urbanist ce pastreaza traditia si multe dintre casele sale din zona centrala sunt restaurate foarte frumos. In zona centrala gasim Muzeul Apei – Deli Hammam  , ultima baie publica cu aburi de tip turcesc, pe teritoriul bulgaresc, Podul acoperit  vechi de peste cateva sute de ani si care este bine conservat, in interior este plin de magazine cu suveniruri, iar la jumatatea lui se afla o cofetarie cu vedere spre rau. 
Cazare Hotel 4* Loveci.
 
 
Ziua 2 – Geoparkul Iskar – Panega 
 
Dupa micul dejun pornim intr-o drumetie usoara de 3-4 ore si aprox 10 km pentru a explora Geoparkul Iskar-Panega (Atentie ECHIPAMENT OBLIGATORIU !!! Incaltaminte / pantaloni / bluza / hanorac pentru drumetie, apa, rucsac (exclus pungi, genti), pelerina de ploaie. Acesta ofera vizitatorilor o mare diversitate de obiective naturale: apa, plante si roci care la randul lor contribuie la o atmosfera de vis. Parti din traseu ne poarta peste platforme de lemn unde culorile pastelate fac spectacol..
 
Dupa amiaza ajunge in Borovet , prima statiune montana de ski infiintata pe teritoriul Bulgariei si totodata prima de acest gen din intreaga zona a Balcanilor.
Cazare Hotel 4* cu Spa in Borovets.
 
 
Ziua 3 – Drumetie Varful Musala 2925m
 
Drumetie pe cel mai inalt varf din Bulgaria si Balcani ce se afla in muntii Rila, la 2925.4 m altitudine si se numeste Musala. Denumirea a fost data de otomani, pe vremea cand Bulgaria era sub dominatie otomana si inseamna “aproape de Dumnezeu” sau “loc de rugaciune”, mus Allah.
 
Bulgarii au reusit ca pe cel mai inalt varf al lor, sa faca un traseu accesibil si usor pentru mai toata lumea. Daca pe Moldoveanul nostru spui si vreo doua rugaciuni in timp ce te cateri spre creasta, pe Musala vin oamenii cu mic cu mare intr-o plimbare relaxanta. Acum sa nu credeti ca e chiar foarte usor, dar cu mult mai usor fata de muntii nostri mai mici dar mult mai salbatici.
 
 
Traseu:
 Plecare gondolă din Borovets până la Yastrebetz, 25 de minute, 15 leva de persoană dus-întors
 Yastrebetz – Cabana Musala, traseu ușor, 1 oră
 Cabana Musala – Refugiul Everest (2.720m), traseu mai dificil, 1 oră și 15 minute
 Refugiul Everest – Vârful Musala 2925m – 45 de minute, traseu dificil
 Total urcare, cu tot cu pauze, 4 ore
 Total coborâre, cu pauze, 3 ore
 Total cu traseu gondolă, 8 ore
 Diferență de nivel 556m
 
 
Ziua 4 – Drumetie 7 Lacuri
 
Cele 7 lacuri din Masivul Rila sunt de origine glaciară și sunt conectate între ele prin mici cascade sau firișoare de apă. Este același fenomen pe care îl întâlnim și în căldarea Bucurei din Munții Retezat
 
Fiecare dintre lacuri poartă o denumire specifică, derivată din caracteristicile sale. Lacul situat la cea mai joasă altitudine (2100 m) este, după cum ai ghichit deja, Lacul de Jos (Dolnoto Ezero).
Cel mai sus este situat Lacul Lacrima (Salzata), la altitudinea de 2500 m. Acesta se numește așa pentru că este foarte limpede și are forma unei lacrimi.
 
Cel mai adânc este Lacul Ochiul (Okoto), cu o adâncime de 37,5 m și cu forma unui ochi. Unii spun că are de fapt formă de inimă, de unde și denumirea de Lacul Iubirii.
 
Cel mai întins este Lacul Rinichiul (Babreka), cu o suprafață de 560 metri pătrați. Privit de sus, acesta seamănă perfect cu un rinichi.
Lacul Gemenii (Bliznaka) este format din două lacuri conectate între ele.
 
Lacul Trifoiul (Trilistnika) are forma unui trifoi iar Peștele (Ribnoto) este cel mai puțin adânc și cel mai nisipos.
 
 
Traseu: 
 Telescaun – Lacul Babreka (Rinichiul) – Lacul Okoto (Ochiul) – Monumentul Nestor Nestorov – sub Vârful Otovitsa – Lacul Salzata (Lacrima) – Lacul Bliznaka (Gemenii) – Lacul Trilistnika (Trifoi) – Telescaun
 Distanță: 12,23 km
 Diferență de nivel: +551 m/ -547 m
 Timp total: 6h (cu pauze)
 
 
Ziua 5 – Canionul Emen + Cascada Momin Skok
 
Canionul Emen, catre Cascada Momin Skok (o cascada absolut superba) si Lacul Negovanka.Traseul presupune cateva treceri peste apa pe poduri suspendate, aflate intr-o stare acceptabila, si ne permite sa zabovim prin zona pe mai multe carari, imbinand elemente de stanca, padure, carare si intr-un final ajungand pe malul Lacului Negovanka, dupa care ne indreptam catre cazare.
 
 Drumetia durează aproximativ  4 ore cu tot cu pauze in a doua zi și are un grad de dificultate mediu
Cazare in Veliko Tarnovo Hotel 3*. 
 
 
Ziua 6
Veliko Tarnovo - orasul cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria . Vestigiile din Dealul Tsarevets , inconjurat de apele raului Yantra , sunt datate inaintea Erei Bronzului (secolul XIII a.Chr.). Primele asezari de aici au fost locuite de Traci. Locul a cunoscut o inflorire deosebita intre secolele VI a.Chr. - I p.Chr. 
 
Cetatea Tsarevets cu ale sale ziduri si turnuri de aparare , cu ruinele palatului regal si ale bisericii patriarhale , ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Deosebit este si centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Vom admira terasele orasului de pe platforma monumentului fratilor Assen , regi ai Bulgariei medievale.
 
Ekopoteca Hotnitsa si Cascada KAYA BUNAR – in limba turca sau Hotnitsa in bulgareste ! Impresioneaza prin diversitatea peisajului care o inconjoara, prin frumusete si salbaticie, prin liniste si naturalete. De la Kaya Bunar incepe traseul presarat cu multe poduri din lemn si sari. Jeturile de apa ale Cascadei Hotnitsa – Kaya Bunar coboara de la o inaltime de aproape 30 de metri si dezvaluie vederi uimitoare de apa prin rocile netede. Copacii dau aspectul prin care par sa fi crescut chiar din roci si totul pare ca o magie naturala, creand amintiri de neuitat pentru fiecare vizitator. 
 
Cascada Kaya Bunar este incomparabil unul dintre cele mai frumoase paradisuri din Bulgaria, si se afla la inceputul eco-aleii de Hotnitsa – construita in canionul raului Bohot.
 
Dupa ce intram in Romania vom vizita Parcul Comana: timp liber pentru activitati la alegere.
 
In parcul natural se gaseste Balta Comana, cunoscuta si sub numele Delta Neajlovului, a treia zona umeda din tara dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii. Balta Comana este a doua din punct de vedere al biodiversitatii, dupa Delta-Dunarii, in prezent gazduind peste 141 de specii de pasari si 13 specii de pesti ( cleanul de Comana si tiganusul sunt specii endemice). Tot aici se afla si un parc de aventura unde puteti  lua parte la diferite activitati in functie de preferinte,
 
Informatii importante:
 Drumetia durează aproximativ  2 ore cu tot cu pauze in a doua zi și are un grad de dificultate mic
In jurul orelor 20.00 – 21.00 vom ajunge in Braila/Galati/Constanta.
 
 
Servicii incluse:
 Transport cu minivan / microbuz / autocar cu aer condiționat
  Ghid insotitor pe întreaga durată  a excursiei
  Cazare cu mic dejun Hotel 4* 
  Toate taxele de drum si poduri 
 
 
Servicii neincluse:
 Intrari la Obiective 
 Alte mese in afara de mic-dejun 
 
IMPORTANT! Ordinea vizitelor poate fi schimbata de catre ghid mentinand vizitele indicate in program. In caz de conditii meteo nefavorabile ce pot pune in pericol persoanele se vor propune alte vizite

 

Agent
offline
Suna acum:
+4021.311.45.58
+40734.33.44.33
« Inapoi
*Nume :
*Prenume :
*Telefon :
*Email :
*Data cazare :
*Nopti :
*Nr persoane :
Alte Specificatii :
* - sunt obligatorii
Numele tau
Emailul prietenului tau
ANPC Termeni si conditii

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu ultimele noutati Circuit Romania

2022 - Toate drepturile rezervate Beldi Time Grup SRL
Logo Olivia Design